Buff Epic Trail

De Buff Epic Trail is hele mooie race middenin de Pyreneeën, met een festival eromheen. De sfeer is geweldig, een paar honderd sporters en gezinnen voor een paar dagen bij elkaar. Dit weekend is perfect voor iedereen die het trailrunnen eens wil proberen, aangezien er wedstrijden zijn van 12 km met 480 meter hoogteverschil. Toch heb je een geweldig uitzicht! 

Sfeer ****
Parcours *****
Organisatie ****
Betaalbaarheid ***

Sfeer ****

De sfeer tijdens de Buff Epic Trail is ongeëvenaard. In de bergdorpjes staat iedereen buiten en deelt water en fruit uit. Onderweg is iedereen super behulpzaam en aanmoedigend, ik heb hier beide keren vrienden gemaakt tijdens het lopen.
Omdat mensen hier voor een weekend komen, hangt er in het hele dorp drie dagen lang een sportieve sfeer. Food trucks, sportacitiviteiten (ook voor kinderen!) en een groot zonnig grasveld. 

Parcours *****

Nooit zul je zelf deze routes vinden, adembenemend. Uitzichten over de meest mooie valleien! Bij de langere trails is er zelfs een stukje waar je moet klimmen (met begeleiding natuurlijk). 

Organisatie ****

De organisatie van de Buff Epic Trail zit goed in elkaar, op het festivalterrein kun je de hele dag door eten en drinken. Het startnummer ophalen kan de hele dag door, waardoor er nooit rijen staan. Onderweg is alles goed aangegeven. 

Betaalbaarheid ***

Deze wedstrijd is iets duurder, omdat je heel wat moet regelen om er te komen. Ik zou aanraden om sowieso een aantal nachten te blijven om de sfeer te proeven. Daarnaast heb je waarschijnlijk een vlucht en een auto nodig. 

Tijdens deze race heb ik beide keren nieuwe vrienden gemaakt. De sfeer is geweldig, iedereen helpt elkaar!

Parque Natural de Aigüestortes en Estany de Sant Maurici
De omgeving biedt daarnaast onwijs mooie wandelroutes en uitzichten. Het Parque Natural de Aigüestortes en Estany de Sant Maurici is een stukje Catalonië dat je gezien moet hebben. De omgeving is uitgeroepen tot Werelderfgoed bij UNESCO.
Show CommentsClose Comments

Leave a comment