Stockholm halve marathon

Wanneer je houdt van hardlopen in kouder weer is de Stockholm Halvmarathon jouw halve marathon. Met een temperatuur van gemiddeld 15ยบ in September is het aangenaam lopen. Je rent door de verschillende wijken van Stockholm, waar overal mensen staan om je aan te moedigen.

Sfeer *****

Parcours ****

Organisatie ****

Betaalbaarheid ***

Sfeer *****

Heja, hela, hoor je langs het hele parcours door het centrum van Stockholm, wat Zweeds is voor hup. Overal staan mensen aan te moedigen, zelfs in de regen. Natuurlijk wel op zijn Zweeds. Alsof ze je tegenkomen in de supermarkt, geen geschreeuw of luid geklap.

Parcours ****

Het fijne van hardlopen en reizen is wanneer je tijdens de wedstrijd veel van de stad kunt zien. Omdat het mooi is, en omdat je vergeet dat je aan het zwoegen bent. De route van de Stockholm halve marathon gaat door verschillende wijken, heeft ietwat hoogteverschil en is overal goed begaanbaar. Het enige nadeel: een vrij lang stuk door een donkere tunnel aan het begin, waar het lastig is om in te halen en benauwd kan overkomen.

Organisatie ****

Alles was super geregeld. De beurs was op een mooie locatie, waardoor het makkelijk is om de dag ervoor even de benen te strekken. Het viel mij tegen qua grootte, had er meer van verwacht en iets meer interactie met andere runners. Wel is de runners bag goed gevuld!

Betaalbaarheid ***

De inschrijving kost zoโ€™n 70, wat het een van de duurde halve marathons in Europa maakt, maar vrij normaal voor het Noorden. Een vlucht naar Stockholm kost niet veel en er gaat een trein direct naar het centrum van de stad. Qua eten en slapen, kun je het natuurlijk zo duur mogelijk maken als je zelf wilt.  

Show CommentsClose Comments

Leave a comment