Vegan chocolademousse – 3 ingrediënten

Ik heb toch zo een ontzettend makkelijk en snel recept ontdekt om veganistische chocolademousse te maken! Slechts 3 ingrediënten zijn nodig: aquafaba (het sap van kikkererwten), chocolade en vanille extract.

Vaak eet ik kikkererwten, maar eigenlijk deed ik nooit iets met het sap, totdat ik hoorde dat je hier goed mousse van kunt maken.

Ingrediënten vegan chocolademousse

  • Aquafaba van 1 grote pot kikkererwten (zo’n 120 gram hou je over)
  • Pure chocolade, welke je zelf lekker vindt. Ik nam 85% cacao en daarvan 80 gram.
  • Vanille extract, een paar druppels zijn voldoende.

Hoe maak je het?

Vegan chocolademousse

Laat de chocolade au bain marie op laag vuur smelten. Zelf ben ik heel makkelijk en heb gewoon een diep bord op een klein steelpannetje gezet.

Mix de aquafaba in ongeveer 5 minuten tot een glad geheel, met de staafmixer of handmixer. Je kunt het ook met een garde mixen, dan zal het iets langer duren. Doe er een paar druppels vanille extract bij.

Wanneer de chocolade gesmolten is, laat je hem vijf minuten afkoelen. Meng het nu langzaam door de aquafaba heen.

Hierna zet je de chocolademousse een paar uur tot de hele nacht in de koelkast.

Deze vegan mousse kun je in de koelkast zo’n 48 uur bewaren, langer heb ik niet geprobeerd. Hij is ook wel het lekkerste als je hem na een paar uur opeet.

Als garnering kun je erop gooien wat je hebt liggen. Ik had nog wat kokos en granaatappel, maar heb het de volgende dag met blauwe bessen gegeten. Makkelijk 😉

Vegan chocolademousse
Garneer met bijvoorbeeld kokos en wat fruit.

Aquafaba is de perfecte vervanger van eiwit in veganistische recepten. Niet alleen de vegan chocolademousse is een idee, maar je kunt er nog veel meer mee.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment